Tweeduizendtwintig – 2020

2020, dat wordt me een jaar !!


Textielfestival Leiden in  mei 2020

Het Quiltersgilde en alle andere textielverenigingen zijn daar al lange tijd mee bezig; al ruim vier jaar.
Iedere vijf jaar is dit festival een  waar feestje voor alle textielliefhebbers. Één dag Leiden is te kort om alles te zien.

We zijn dringend op zoek naar ” href=”https://www.quiltersgilde.nl/ansichtkaarten-project-textielfestival-leiden-2020/”>kaarten en engelenvleugels voor het Textielfestival in Leiden. Vanaf 1 oktober zullen we iedere week bekend maken hoeveel engelenvleugels en kaarten er ontvangen zijn.De kaarten worden verwerkt tot een pronkrol en  met alle engelenvleugels wordt een kunstwerk gemaakt. Zoals we binnen het Quiltersgilde 5 jaar geleden de tipitent samen mogelijk hebben gemaakt.
Stuur in !! Maak zichtbaar dat Nederland veel quilters heeft. Zorg dat we opvallen in de kerk tussen het borduur-, het weef/kant/spin/  en alle andere handwerken…

In de Pieterskerk  is een gedeelte bedoeld voor de werkstukken van leden van het Quiltersgilde. Daarvoor hebben we quilts nodig !! Deze quilts moeten passen binnen een van de thema’s : Over Grenzen / Denkend aan thuis / Bagage .

Primeur : het insturen van ledenquilts kan tot 1 december 2019.
Maak  een quilt met een minimum maat A5 [15 x 21 cm]  of omtrek 72 cm tot een maximum omtrek van 3 meter. Driedimensionaal werk is mogelijk in overleg.
Natuurlijk kun je  ook als groep een of meerdere quilts inleveren. Bij  een groot aanbod zal een selectie plaatsvinden. Aanmelden gebeurt digitaal bij het Textielfestival, op deze pagina te vinden : https://www.textielfestival.nl/ledenexpositie/

Voor jouw gemak onderaan dit bericht een overzichtje van alle uiterste datums.

 

Quiltersgilde in  augustus 2020 – Algemene Tentoonstelling in Nijkerk

Gelukkig komt het er weer: een Algemene Tentoonstelling. Wat hebben velen dat gemist dit jaar. De aankondiging staat al op Facebook

Maar in augustus 2020 pakken we groot uit. Een tentoonstelling in Nijkerk; in het Hart van Holland zijn meerdere grote zalen gehuurd.

 

Ook hiervoor hebben we de bijdrages van onze leden nodig.
Het thema voor deze tentoonstelling is “Ontmoeting” Maar ook een quilt buiten dit thema is  van harte welkom.
Heb je nog een mooie quilt ? Net klaar of bijna klaar ? Meld deze aan en inspireer andere quilters en laat iedereen meegenieten van jouw creatieve hobby. Samen maken we deze tentoonstelling tot een succes.

Hier kun je spelregels vinden  en hier het aanmeldformulier downloaden.

 

De komende tijd

Veel van onze activiteiten en aandacht zal naar deze 2 grote festiviteiten gaan. Op de handwerkbeurs in Rijswijk word het maken van engelenvleugels gedemonstreerd. Al vleugels klaar ? Lever ze in bij de demonstratietafel van het Quiltersgilde.

Tijdens het Textielplus festival in Den Bosch wordt samen met alle textielverenigingen aandacht besteed aan Leiden, mei 2020.
Ook hier kun je de engelenvleugels en de kaarten inleveren.

Op regiodagen zullen we aandacht vragen voor deze volle agenda in 2020 en een beroep doen op iedereen om een steentje in de vorm van engelenvleugels, een kaart en een of meerdere quilts bij te dragen.
Pak je agenda en plan dit in ! Er is werk aan de winkel……

 

Liesbeth Wessels

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *