Tweede dag dubbelfeest

De tweede dag was dubbelfeest: drie in plaats van twee demonstraties in de kerk, meer bezoekers EN 1 echtpaar dat beiden met een hoed de kerk in kwam.

De regen viel met bakken uit de hemel toen wij ,de medewerkers, naar de kerk liepen. “Komen er wel mensen met dit weer? ‘ is dan onze vraag.
Gelukkig zijn er veel geweest: 1343 bezoekers deze tweede dag, het aantal van de openingsdag is daarmee overtroffen.

De bezoekersstroom kwam wat later op gang, om tien uur was het rustig  bij de kassa’s. Maar om 11 uur liep het storm en hebben mensen lang in de rij moeten staan. Gelukkig is er daarna in het café naast de infobalie koffie met taart.

De demonstraties van Stien Flipse (Japans appliqueren) en van Lies Bos (kleurengebruik) hadden al snel belangstelling.

 

De demonstratie van Suze Termaat over het ontwerpen van een Artquilt is ook druk bezocht. Mensen werden verrast door het idee om dagelijks even wat te gaan spelen met kleur en papier. Dit brengt de creativiteit op gang. Niks moeilijke denkprocessen, lekker tekenen en plakken en er ontstaat vanzelf iets. Zaterdag komt Marloes van Rees met gelliprinten en zondag laat Rita Dijkstra zien hoe zij tot haar ontwerpen komt.

Vrijdag was de tweede dag dat er Aurifil lezing is gehouden. De zaal zat weer vol. Behalve een uitleg over het maken, en de kwaliteit van het Aurifil garen, kregen de bezoekers een goody bag mee.

Goody Bag van Aurifill

Leden van de Modern Quilt-groep “Uitdaging Achterste Voren” kwamen in de bibliotheek/Quiltcafé bijeen om de voortgang van hun blokjes uit te wisselen. Zelfde patroon, ander stofje…. net even anders, en daar houden we van.

Minder of meer hoedjes op vrijdag. De meningen waren hierover verschillend. Er zijn een paar gedurfde grote hoeden voorbij gekomen. Maar de prijs van de dag gaat naar een echtpaar dat beiden met een hoed op binnenkwam. Dubbelfeest. Chapeau !

Dubbel feest

Onze tentoonstelling gemist ? Kom vandaag nog (open van 10:00 tot 17:00 uur) of zondag van (12:00 tot 17:00)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *