Oproep Textielfestival Leiden 2020 voor leden

Textielfestival Leiden 2020

Meer informatie is te vinden op de nieuwe website van het Textielfestival 

Het Textielfestival staat in het teken van de Pilgrim Fathers, die in 1620 met het schip de Mayflower vanuit Leiden vluchtten naar Amerika.

Het Stidoc roept alle  leden op werk in te sturen onder de volgende thema’s:

a) Over Grenzen

Denk hierbij aan persoonlijke, fysieke en denkbeeldige grenzen. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld, naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!

b) Denkend aan thuis

Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home Sweet Home. Waar liggen je wortels en wat maakt dat je je thuis voelt.

c) Bagage

Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je weet dat je niet terug zult keren. Waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, [hut]koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen [waaronder naaigerei] bij de hand te hebben.

Leden Quiltersgilde

Het Quiltersgilde nodigt haar leden uit hieraan mee te werken met een quilt met een minimum maat A5 [15 x 21 cm] omtrek 72 cm tot een maximum omtrek van 3 meter. Driedimensionaal werk is mogelijk in overleg.
Natuurlijk kun je  ook als groep een of meerdere quilts inleveren. Bij  een groot aanbod zal een selectie plaatsvinden.
Het  werkstuk dient 1 december 2019 gereed te zijn.

Graag digitaal aanmelden. Je kunt maximaal 2 foto’s meesturen, die vooraf opgeslagen zijn met achternaam-titel quilt.

Klik hier om je inzending in te sturen