Joke Hardenbol laissez faire 2

Mijn “to do lijst”

Twee dingen heb ik van mijn ‘to do’ lijstje af kunnen halen :  het miniatuur quiltje opsturen en mijn inzending voor de wedstrijd van het textiel festival   “De Weerribben”.

Blijven nog staan: “bekleding stokken Weerribben”, “Peulen voor boom Weerribben”. Dat moet dus ook nog voor het einde van mei af zijn.
De “Stok met diaraampjes”. Die moet af voor eind juni. Verder nog wat dingen voor het Textielfestival volgend jaar, maar dat heeft dus nog even tijd.

Joke H. de todolijst

Miniatuurquiltje

Het is bij 1 miniatuurquiltje gebleven. Een quiltje dat vooral uit Tyvek bestaat. De tussenvulling is een lap gemaakt met soluvlies en allerlei draadjes. Die lap bestaat dus uit allemaal lijnen en die zijn zichtbaar door de bladvormen die ik uit de Tyvek gesneden heb.
detail miniatuurquiltje
Ik was ook nog bezig met een quiltje van fabric paper, maar dat kwam niet op tijd af.

Wedstrijd de WeerribbenProject Steekplus voor de Weerribben

Het bekleden van stokken is een project van Steekplus. Er wordt met stokken het patroon van een paringsdans op de grond uitgezet en om elke stok moet dan een hoesje zitten van textiel

 

 

Culturele route Gorinchem

 

De “Stok met diaraampjes” is een werk in uitvoering dat af moet zijn als begin juni in Gorinchem de Culturele route is. De diaraampjes zijn ‘antieke’ raampjes van echt glas die ik ooit kreeg van een buurvrouw. Waren de raampjes bedoeld om herinneringen aan b.v. een vakantie te bewaren om later met anderen erbij terug te kijken. Nu stop ik in de raampjes herinneringen aan werkstukken. Nooit heb ik de draden die ik van werkstukken afknipte weggegooid en nu verdeel ik die draadjes tussen de diaraampjes. En om er als het ware een film van te maken plak ik aan weerszijden en smal lint mee.

 

En tussendoor ben ik vooral ontspannen bezig met mijn werk Laissez faire. Gewoon lekker af en toe een beetje borduren.Joke Hardenbol

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *