Workshop Quilten in soorten en maten.

Er zijn vele redenen om een workshop Quilten (in al zijn variaties) te volgen. Mijn ervaring is dat er een grove tweedeling te maken is; of je wilt een techniek leren of je gaat voor het gezellig samen creatief bezig zijn. Een combinatie kan natuurlijk altijd maar vind ik zelf lastiger.

WORKSHOP GEVEN

Het geven van een workshop is momenteel best ingewikkeld. Bij mij in het atelier ligt alles voorlopig even stil. Soms kan ik één op één wat hulp bieden om aan de slag te kunnen of aan het werk te blijven. Daar blijft het wel bij. Voordeel is dat ik nu alle tijd aan mijn eigen projecten kan besteden maar ik mis natuurlijk wel de voor mij broodnodige (figuurlijk hè, ik hoef er gelukkig niet van te eten 😉) interactie met je cursisten.

WORKSHOP VIA INTERNET

Oriënterend op wat anderen zoal ondernemen om toch les te kunnen blijven geven/ volgen, kwam ik  een advertentie op Facebook tegen van Maria Shell. Ze bood een tweedaagse online cursus aan voor het maken van een Kitchen Sink quilt.

Voor jullie wellicht een bekende term, voor mij was het nieuw. Dus voor diegenen met mij: als basis gebruik je uit je voorraad opgeduikelde blokken. Blokken die je in het verleden ooit eens hebt gemaakt en die, waarom/daarom, nooit in een quilt terecht gekomen zijn. De uitdaging is het nu om er alsnog iets moois van te maken en dat, als het even kan, op een  ‘geïmproviseerde’ manier (zie ook haar boek Improv patchwork).

Dat klonk wel als een uitdaging en leskrijgen via Zoom vanuit Anchorage, Alaska… Dat klinkt toch ook wel supercool en was ook supercool. Ik ga hier natuurlijk niet verder weggeven hoe de lessen inhoudelijk gegeven werden, dat zou Maria niet zo kunnen waarderen denk ik, maar ik kan wel wat voor- en nadelen benoemen over deze manier van lesgeven.

Voor beide kanten, zowel voor de lesgever als de cursist, is deze vorm nieuw te noemen en daar moet je toch ook wel rekening mee houden als je je aanmeldt voor een dergelijke online workshop.

De mogelijkheid om op deze manier les van een van je favoriete, internationale quilt(s)ters  te krijgen is natuurlijk een van de grote voordelen maar het tijdsverschil wel even een dingetje. Je krijgt vaak de mogelijkheid om naderhand de video terug te kijken (voor een beperkte periode) maar dat is toch niet helemaal hetzelfde als er live bij zijn.

Verwachting van een on-line workshop

Ik merkte ook dat ik een andere verwachting van de workshop had. Ik ging er vanuit dat ze zelf veel zou gaan vertellen, als een soort lezing, maar dat was niet de juiste instelling. Wellicht komt dat omdat je voor je beeldscherm plaats neemt. Dat geeft een gevoel van vertel ’t maar. Het werd echter een workshop zoals je die in ‘real life’ ook zou hebben gevolgd: iedereen aan het werk en de juf neemt per cursiste contact op om te overleggen, vragen te beantwoorden e.d.

Dat werkt om 00.00 uur ’s nacht niet helemaal, voor mij althans niet. Gelukkig had Maria me van te voren aangeboden om op een ander tijdstip overleg te hebben. Daar heb ik tot nu toe nog geen gebruik van gemaakt. Ik heb wel de twee video’s bekeken (totaal ruim 6 uur). Ook is het me  gelukt om van een aantal blokken, die ik echt al meer dan 10 jaar geleden gemaakt heb, een quilt te maken. Heb ook echt geëxperimenteerd met haar technieken en vond het fantastisch om te doen. Je ervaringen en resultaten kun je delen in een besloten Facebookgroep, dus zo krijg je toch ook de gewenste feedback.

Het is anders, het is wennen en er moet denk ik nog wel het e.e.a. gebeuren om deze vorm te verbeteren maar dat is ook een mooie uitdaging. Het biedt de mogelijkheid om te leren en in contact te blijven, zelfs op internationaal niveau.

WORKSHOPS INTERNATIONAAL

De reden waarom Maria haar lessen zo aanbiedt is natuurlijk duidelijk. Voor haar en haar collega’s zijn er zoveel lesmomenten weggevallen dat het voor hen gewoon noodzaak is om op deze manier les te geven. Een aantal van hen heeft zich verenigd in de Global Quilt Connection. Op deze website vind je heel veel info over ‘virtual online classes’. Op YouTube Global Quilt Connection: Meet the teacher stellen ze zich voor. Leuk om  te bekijken.

GEZELLIGE WORKSHOP

Neemt niet weg dat er uiteindelijk niets boven persoonlijk contact gaat. Als mooie tegenhanger van al die internationale aanbiedingen, stond er ook nog een workshop in Putten bij de Quiltkelder op de agenda. Voor ons kleine gezelschap van 3 cursisten en de docente (Rita Bos) was in de kelder alle ruimte om veilig maar zeker ook gezellig aan de slag te gaan om een ronde New York Beauty te maken.

Kan leerzaam en gezellig toch samen gaan…😉

Monica van Leent-Bergkamp

Een quiltje voor de lockdown baby!

Een baby quilt voor de lockdown baby!

Voor als straks de eerste lockdown babies worden geboren is het misschien een leuk idee om alvast wat baby quiltjes klaar te hebben!

Hier zijn een paar voorbeelden die ik al eerder gemaakt heb zoals je ook HIER kunt lezen.

Aan de slag

Het patroon is heel simpel! Deze quiltjes heb ik met Afrikaanse stofjes gemaakt omdat ik die nu eenmaal veel in huis heb. Allerlei andere lapjes en charmpacks(!) zijn natuurlijk ook prima!

De vierkantjes die ik heb gebruikt zijn 5″ (13cm) groot. Het makkelijkste is als je een reep van 5″ breed kan afsnijden van een Fat Quarter of de hele breedte van een stof en deze in vierkantjes van 5″ opsnijden. Deze vierkantjes doe ik vervolgens in een grote schaal of mand en dan zonder te kijken pak ik er een voor een een lapje uit en naai deze aan elkaar tot een rij van 8 stuks. Maak steeds een nieuwe rij van 8 vierkanten tot je de gewenste hoeveelheid hebt. Voor een vierkant quiltje is dat 8 rijen, voor een langere quilt is dat  12.

De volgende stap is om deze rijen aan elkaar te naaien waarbij de naden tussen de vierkanten, de kruispunten, mooi op elkaar aansluiten. Ik leg dan altijd eerst de rijen naast elkaar op de grond om te zien of er enigszins een kleurbalans is. Nu kan ik de rijen eventueel nog anders neerleggen. Dan maak ik een foto zodat ik de volgorde weer even kan nakijken als dat moet.

Als de rijen aan elkaar zitten kijk ik met welke kleur ik de quilt wil accentueren. Hierboven zie je hoe de toegevoegde kleur van groen en roze een impact heeft op de rest van de quilt. En dat terwijl de vierkantjes toch echt allemaal uit dezelfde lapjes bestaan!

De borders

Voor de eerste border rand met effen stof, die rond de vierkantjes gaat, snijd ik twee keer een strip van 37″ x 2¾” en die naai ik tegen de boven- en onderkant. Daarna snijd ik voor de zijkanten twee keer een strip van 41″ x 2¾” voor de vierkante baby-quilt en 59″ x 2¾” voor de langere quilt.

De tweede border maak ik weer met een rij van vierkantjes die er precies omheen passen: voor het vierkante baby-quiltje wordt dat eerst twee rijen van 9 vierkantjes voor de boven- en onderkant gevolgd door 2 rijen van 11 vierkantjes voor de zijkanten. Voor de lange quilt zijn dat ook 2 rijen van 9 vierkantjes voor boven- en onderkant en 15 vierkantjes voor de zijkanten. Hier kun je het ontwerp van de quiltjes downloaden: Babyquilt variatie

Doorpitten en biesje er omheen

Nu is het tijd om de quilt te dubbelen en te quilten en ik doe dat het liefste machinaal. Links en rechts van de naad maak ik dan een treinspoor op een 1/4 ” afstand met de boventransportvoet.

Daarna de bies aanzetten in dezelfde kleur als de effen border of wat jezelf het mooiste vind!

Dit soort quiltjes vind ik heel leuk om cadeau te doen. Vaak heb ik veel te veel vierkantjes gesneden en kan ik er meteen een paar quiltjes meer van maken.

 

Laat de babies maar komen! ;)

 

Veel succes ermee!

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

Fotoboek bestuur en activiteiten van 1996 tot 2002

Weer foto’s om van te genieten

Dit boek gaat over het bestuur van de Vereniging en haar activiteiten in de periode tussen 1996 en 2002. Voorlopig het laatste fotoboek in een reeks van 8 fotoboeken.

 

Jannie de Breuk heeft  ook dit boek samengesteld en wij laten iedereen graag meegenieten.

Dit boek gaat over het Bestuur en alle activiteiten die georganiseerd zijn.
Foto’s van ons toenmalig kantoor aan de Spoorstraat in Nijkerk.
Foto’s van een bestuursvergadering en een medewerkersdag.

Een Expositie samen met Engeland, Belgie en Frankrijk in Val d ‘ Argent.

Foto’s van het Textielfestival in Breda in 2005.
Op de laatste bladzijde is te zien dat de ‘Klos’ vervangen gaat worden door de ‘Patch”. Een onderscheiding die medewerkers krijgen bij vertrek of na 5 jaar medewerker-schap.

Klik op de blauwe link hieronder en dan kom je bij Albelli in een scherm met onderstaande foto. Klik niet op de foto.

link vanuit Albelli

 

 

Veel plezier met foto’s kijken.

 

Fotoboek Bestuur en activiteiten tussen 1983 en 1995

Nog meer foto’s

Maar nu  over het bestuur van de Vereniging en haar activiteiten in de periode tussen 1983 en 1995

 

Jannie de Breuk heeft  ook dit boek samengesteld en wij laten iedereen graag meegenieten.

Dit boek gaat over het Bestuur en alle activiteiten die georganiseerd zijn. In deze periode is ons logo van het boompje gepubliceerd.
We zien verslagen en foto’s van regiodagen en van de Algemene Ledenvergadering. Maar ook van de Quilt Expo in den Haag en het eerste symposium van de EQA.

Klik op de blauwe link hieronder en dan kom je bij Albelli in een scherm met onderstaande foto. Klik niet op de foto.

link vanuit Albelli

 

 

Veel plezier met foto’s kijken.

 

De quiltuitdaging…

Hebben jullie hem gezien? De quiltuitdaging op facebook?

Een uitdaging voor een medallionquilt die jezelf ontwerpt…

Eerst wordt er een opdracht gegeven en daarna verzin jezelf de quilt… ja, die uitdaging wil ik wel aan, ik wil al tijden iets maken wat uit mijn eigen brein komt, haha, hier de gelegenheid…

De quiltuitdaging

Wat houdt de uitdaging in?

Er wordt een opdracht gegeven voor het maken van een medallionquilt. Een medallionquilt is een quilt met een centraal middenblok en daaromheen randen…

Tijdens de uitdaging krijg je voor elke rand een opdracht. Deze opdracht wordt er helemaal uitgelegd, er wordt verteld hoe je het kunt maken en hoe het vervolg in zijn werk gaat.
Het is een opdracht voor beginners en gevorderden… Iedereen kan eraan meedoen, bovendien maak je de quilt met je eigen stofjes, met je eigen ideeën… Straks aan het einde heb je je eigen quilt ontworpen. Hoe leuk is dat?

Het proces…

Ik was op vakantie, geen quiltwinkel in de buurt…. Met welke lapjes zal ik de uitdaging eens gaan maken dan?

Heb natuurlijk altijd wel stof bij me, dus met de middelen die ik had, ging ik aan de slag, zoals het eruit ziet word het een tweekleurenquilt…Rood met wit…

Opdracht 1 een fourpatch….

 

Een four patch is een simpel blokje met 4 vierkantjes aan elkaar…
Vele nachten wakker gelegen, dat doen wij quiltsters als wij er niet uitkomen toch?

Dagen lang “gepuzzeld” hoe, wat, waar ik wil…wat zal ik toch maken met die 4 kantjes?

Ik heb nog zoveel projecten liggen waar ik mee bezig ben en welke ik ook graag wil afmaken (vast heel herkenbaar…) dat ik besluit de quilt op de naaimachine te maken. Da’s voor mij ook een uitdaging, een quilt maken op de naaimachine dat doe ik niet vaak…

Aan de slag…

Ik ben eruit… allereerst ga ik aan het knippen en plakken… Het patroon teken ik eerst op ware grootte op H250… Dan Knip ik het uit, strijk ik het op de stof… Vervolgens spelden en naaien maar, en het blok zit strak in elkaar…

Misschien vraag je je af waarom ik het eerst op H250 strijk… Ik vind het prettig werken, je voelt de randen waar je langs moet naaien en daardoor klopt het patroon… Zonder dat is mijn patroon niet altijd kloppend helaas… Dit doe ik eigenlijk altijd, of ik nu op de hand of met de machine quilt…

Oeps, alleen het middenblok word al groot…

 

Zien jullie mijn four patches terug? Ben blij met het resultaat…

Nu wachten op opdracht 2…

Ondertussen in de groep op facebook komen er al verschillende ontwerpen voorbij, mooie, eenvoudige, kleurrijke, ingewikkelde, echt van alles wat…Zo leuk om te zien dat iedereen zo zijn best doet en wat de resultaten zijn…

Opdracht 2 Flying geeses

Oh, nee, dat vind ik niet zo’n leuk blok….Wat ga ik daar dan mee doen…Puzzel, puzzel want een gewone rij wil ik er niet aan… Eerst puzzel ik net zolang tot ik een ster heb… en sterren daar hou ik van…

 

Ik ga op zoek naar een methode op de naaimachine zonder snijverlies, nooit gedaan, de eerste mislukken ook meteen… daar zit geen naad aan…oeps… en veels te klein… nieuwe poging..

 

Op Pinterest heb ik net zolang zitten zoeken en zoeken… Vaak als ze flying geeses op de naaimachine maken versnijden ze heel veel… Persoonlijk vind ik dat zo zonde van mijn stof… Terwijl deze manier, als je het eenmaal door hebt, ook heel gemakkelijk was…

 

Alle geesjes bij elkaar…Het zijn er heel wat…

 

Zo maak ik de sterren… Ik leg de flying geeses tegen elkaar aan en samen vormen ze een ster.

 

Poeh en natuurlijk veel meer werk dan gedacht… Gelukkig wordt er tijdens deze rand door de opdrachtgeefster bedacht dat de volgende rand over 2 weken komt en rand 3 pas over een maand…

 

En altijd gaat er natuurlijk ééntje fout… Op deze manier is het geen ster… Wanneer zie je dat? Als de randen aan elkaar zitten… uithalen maar weer…

 

Hier het resultaat met de flying geese eraan vast…  Ik ben zo blij met mijn sterren…

Opdracht 3 Cirkels


Net op tijd voor rij 2… Er was al een beetje verklapt dat het appliceren zou worden dus kon ik gelukkig vooruit denken…Maar cirkels oeps die had ik niet bedacht…

 

Aan de slag met Steam a Seam, het voordeel van Steam a Seam boven Vlisofix is dat als het op de stof gestreken is je het meteen ook op de stof kunt plakken… Je kunt de uitgeknipte vormen meteen uitleggen zonder dat er iets verplaatst of weg waait… Pas als je het strijkt zit het vast, kunt het dus nogmaals verplaatsen als het niet naar je zin is…

In dit geval een super uitvinding voor mij..

 

De stelen kunnen helaas niet met Steam a Seam…. deze maak ik met een biasmaker…

Eerst snij ik de stof schuin van draad, zodat je straks de stelen neerleggen kunt zoals je wilt.
Schuin van draad kunnen de stelen alle bochten maken, zonder weg te draaien…

Daarna als de strookjes voor de stelen van de stof gesneden zijn stop ik de strookjes in een bakje waar ik ze nat spuit met stijfsel en hang ik ze even te drogen…. Vervolgens haal ik de gesneden repen door de biasmaker en strijk ze tegelijk … Dan heb je perfecte stelen om te gebruiken…

 

De cirkels en blaadjes op de stof gelegd… precies zoals ik ze graag wil hebben, Vervolgens strijk ik zevast en hetfestoneren kan gaan beginnen… Zo gaan mijn rijen worden…

 

Aan de slag… hier had ik bij de laatste cirkels ze niet vast gestreken maar even gespeld…Met cirkels leer je dat snel af, dan gaan ze alle kanten op en worden niet mooi rond…Dus na 1 cirkel genaaid te hebben meteen naar het strijkijzer gelopen… Als de cirkels vast zitten zonder spelden is dat echt veel gemakkelijker…

 

Zo ziet het eruit als het met de naaimachine gefestoneerd is… Ik ben best tevreden… Mijn eerste cirkels zijn even wennen maar nu na al deze cirkels kan ik wel zeggen… “Ik kan cirkels vastzetten op de machine”…

 

Twee randen klaar..

 

De eerste hoek zit erin… heel blij mee..

 

Daar is het dan… het eindresultaat van de twee witte randen. Ik merk dat in twee kleuren werken toch echt wel een uitdaging is… hoevaak ik mezelf al niet heb terug geroepen om niet toch een kleurtje erbij te pakken… Hoe hou ik het speels? Zo zonder lawaailapje… Gaat vast lukken want de andere tweede randen worden rood…

 

De eerste onderrand… Wat fijn toch dat Pinterest voor de inspiratie… Voldoende plaatjes op Pinterest gezocht, toen de afmetingen aangepast, vervolgens getekend en getekend… De hertjes en bomen heb ik wederom met Steam a Seam gedaan en net als de cirkels vast gezet…

 

En in de rand grote bomen met cirkels welke de bollen van bladeren moeten voorstellen…

 

De randen zitten eraan… oh, zo had ik het allemaal niet uitgedacht…dat grote rode stuk dat vind ik niet zo mooi… weer een nachtje niet slapen dan…Hoe ga ik dit nu weer oplossen, manlief en dochter ingeschakeld… Ook zij vinden het niet mooi… Er mist iets…

 

Even wat dingen uitgeprobeerd… Ik laat de takken van de andere randen terug komen, dan in het wit…helaas, nu geen tijd om het verder vast te zetten… Mijn bedje roept… Het is al veel beter…het geeft rust, ik kan zo slapen, ik weet wat ik wil…

Er komen nog net als bij de andere randen takjes en misschien nog wat blaadjes bij… En bij de grote bomen nog meer bollen… 

 

Voor nu laat ik het zo… geloof maar het komt goed…Het begin van mijn eigen ontworpen quilt…


Tot de volgende keer, veel quiltgroeten

Petra Brueren

Hawar ‘met kleur is passie …..’

Het Quiltersgilde werkt voor educatie op het gebied van quilten samen met professionele opleidingen. Hawar heeft samen met ons 2 modules uitgewerkt waarin quilters zich verder kunnen ontwikkelen.

De wereld zit vol kleuren…

De wereld zit vol kleur, het is altijd om ons heen. We gaan er achteloos aan voorbij tot er iets heel erg in het oog springt, een opvallende kleur.

Kleuren roepen gevoelens en emoties op.

Kleuren geven energie of juist rust en zijn er in een eindeloze variatie van tinten.

Kleur is passie en communicatie.

Module Kleur

In de module “ Kleur” van de lessen “ Vormgeving en ontwerpen”  verdiepen we ons in de aspecten van kleur.
Kleuren ontleden, mengen, beïnvloeden en toepassen om je eigen verhaal beter te vertellen.

Er valt veel te ontdekken in de wereld van kleur, laat je verrassen en verdiep je kennis.

De module kleur gaat van start op 3 oktober en er is nog een plek vrij. Dus wil je meer leren over Kleur ?

Meld je dan aan. 

Er zijn meer berichten geweest over de samenwerking tussen het Quiltersgilde en Hawar.

Stofverven en bedrukken bij Hawar

Hawar

Educatie: Module textuur en module kleur bij Hawar

 

Fotoboek Quiltmidweek en -weekend van 2004 tot 2007

Weer een leuk fotoboek om te bekijken.

Opruimen geeft ruimte in je kast en in je hoofd, zeggen ze…

Wij doen daar aan mee en zijn bezig onze foto’s en andere documenten te ordenen.

Jannie de Breuk heeft een aantal leuke fotoboeken samengesteld en wij laten iedereen graag meegenieten.

Dit boek gaat over de Quiltmidweek en het  -weekend, zoals dit jaarlijks door het Quiltersgilde georganiseerd wordt.
Dit boek laat een impressie zien in de periode van 2004 tot 2007. Misschien kom je bekende foto’s tegen ?
De bijeenkomsten werden toen georganiseerd in Mennorode in Elspeet.

De thema’s in deze periode’s waren

  • Land, lucht en water
  • Van recht naar rond
  • Kleurbekennen

 

Klik op de blauwe link hieronder en dan kom je bij Albelli in een scherm met onderstaande foto. Klik niet op de foto.

link vanuit Albelli

 

Veel plezier met foto’s kijken.

Welkom op onze nieuwe website

Small talk over quiltstofjes en kleine projecten

Ik heb een vriendin die alleen quiltstofjes koopt zodra ze weet op welk project ze zich gaat storten, anders koopt ze niet. Hoe relaxt is dat. De verleidingen kunnen weerstaan en geen slecht geweten hebben over zoveel voorraad, die in dit leven, dat van mij dus, nooit opgebruikt zullen worden. Weten wat je wilt en dat ook zo uitvoeren….heel bijzonder. Dat lukt mij zelden of nooit, ik bedenk en voer uit maar tussen die twee activiteiten kunnen nog heel wat wijzigingen zitten. Bovendien vind ik het heel erg leuk zo’n stapeltje fat quaters van een mooie serie te kopen, gewoon voor het mooie. Op dat moment weet ik dan vaak echt nog niet wat het gaat worden. Is dat erg….nee toch. Het is wel prima dat we allemaal zo verschillend zijn en zo ook van elkaar kunnen leren (soms een beetje inhouden, soms een beetje loslaten). Voor de quiltwinkels trouwens ook wel prettig want van klanten zoals mijn vriendin kunnen ze niet echt leven lijkt me. Maar soms voel ik me toch wel een  schuldig over die al maar groeiende ‘voorraad’.

‘Hitte’ project

Tijdens de afgelopen hittegolf, echt niet mijn ding, heb ik mij vermaakt met het bekijken van een hele reeks afleveringen van het programma thequiltshow.com. Met de ventilator aan en een karaf water naast me kwam ik zo in ieder geval een aantal dagen goed door.

Ik heb er ook nog aardig wat van opgestoken. Zo vertelde Gyleen Fitzgerald in een van de afleveringen dat zij haar soms wel 20 jaar oude fat quarters gebruikt als achterkantstof. Dat ruimt lekker op onder je voorraad oude quiltstofjes. Zoals bijvoorbeeld diegene waarvan jij misschien ook wel eens denkt; waarom heb ik die toch ooit gekocht. Op die manier kun je dus een heel verrassende achterkant creëren en ….spaar je geld uit omdat je geen backing stof hoeft te kopen (kun je vervolgens weer quiltstofjes van kopen want je hebt nu toch weer ruimte in de kast!!!). Cirkel rond, iedereen blij. Ik vind het een briljant idee.

Vervolgens zag ik ook Cheryl Phillips samen met Ricky Tims aan het werk om een originele tafelloper te maken. De manier waarop integreerde me dus vervolgens de liniaal op de kop getikt en aan de slag met onderstaand resultaat:

Kwestie van draaien. Mooi klein project waarbij ook boventallige quiltstofjes gebruikt kunnen worden…..

project tafelloper

of een leuke serie!!

Heroes  project

Een project(je) van geheel andere orde is een kussen dat ik gemaakt heb (nou ja, bijna…de top is af) op basis van een patroon van Karen Ackva van Easypatchwork Haar ontwerp kwam ik op Instagram tegen. Ik volg haar al een tijdje en voor degene die wel van een uitdaging paperpiecing houdt, kijk even op haar website. Leuke, moderne  ontwerpen.

Met Natasja, verpleegkundige in het CWZ in Nijmegen en diegene die mij in de heftige periode het meest is bijgebleven, in gedachte heb ik hier aan gewerkt en ik hoop op korte termijn haar dit kussen ook daadwerkelijk te kunnen overhandigen. Als bedankje.

Project heroes, kussen voor verpleegkundige

Mysterie project

Even nog over Gyleen Fitzgerald. Zij biedt in samenwerking met collega’s Latifah Saafir en Ebony Love een on-line mysteryquilt cursus aan: Parallel Universe Mystery Quilt. Daar heb ik me voor opgegeven en dat is wat mij betreft een uitdaging op alle fronten. Heb eigenlijk nog nooit eerder aan een ‘mystery-quilt’ project meegedaan omdat ik liever zelf de touwtjes in handen heb. Wil wel even van te voren wil weten wat ga ik doen, heb ik dan wel de juiste stoffen, kleuren etc.  😉. Maar omdat ik alle drie vrouwen professionele en vernieuwde quiltsters vind én omdat ik er zelf  toch nog niet voor kies om ergens een workshop te gaan volgen, leek me dit een mooie uitdaging. Start is 1 januari 2021. Ga nu denk ik wel voor nieuwe quiltstofjes hoor. Verfrissend nieuw begin. Ik kijk er al naar uit en laat 2020 dan graag achter me.

 

Monica van Leent-Bergkamp

online links 10…..